netkas.org

Good ATI HD news

I have finaly figured out why newer FrameBuffer drivers doesn’t work at all, reason is PowerPlay and powermanagement, disabling it makes newer framebuffer works.

Good news, fixed ATY_Triakis, now, with it, DVI and Dual monitors finaly works for 2600 cards !

also, that’s hope for 3870/3850 cards, testing in progress, stay tunned

Comments

  1. stangen
    December 25th, 2007 | 11:47 pm

    That is very good news. If you need beta testers with 3850 and Leopard …..mail me 😉

  2. XyZ
    December 25th, 2007 | 11:53 pm

    Thanks!
    Thats greait news!

  3. cyclonefr
    December 26th, 2007 | 12:13 am

    stangen come on irc.osx86.hu #radeonhd please 🙂

  4. minority
    December 26th, 2007 | 10:51 am

    and 2400 cards?

  5. multivac
    December 26th, 2007 | 11:24 am

    Its a great new.

    🙂

  6. netkas
    December 26th, 2007 | 1:37 pm

    pkg now is in #radeonhd topic, test it with other cards (2600 only tested yet). It has special natit, which makes OSX to use Triakis with any RadeonHD card

  7. mcsmart
    December 27th, 2007 | 11:04 am

    Wow, my RadeonHD 2600Pro (512MB) is finally working in Leopard (10.5.1). But I still get white menus everywhere. When I click on them they are white/blank and when I click again the menu disappears and you can see the text for about 1 sec…

  8. December 27th, 2007 | 12:04 pm

    great news… thank you for made this driver work with my HD2600XT 512MB DVI.

  9. Gnargs
    December 27th, 2007 | 12:13 pm

    How about the HD2x00 Mobility Cards ?
    Will they be supported in the `(near) future?

  10. modnar
    December 27th, 2007 | 5:12 pm

    Working on VGA dsub on a 2400pro, This is great news. Thanks. DVI not working as stated. Shame as my LCD sux on VGA but is great on DVI.

    I now have a fully working mac!

  11. VIP-stranger
    December 27th, 2007 | 6:54 pm

    netkas,why no works for my HD 2400 XT DVI.I install package,add device ID 0x94c11002 in Info.plist ATIRadeonX2000.kext.

  12. VIP-stranger
    December 27th, 2007 | 7:03 pm

    When I install the driver package and do a reboot I get a fuzzy screen. Sometimes I see a mouse cursor, but usually everything is just flickering.

  13. Quiksilver
    December 27th, 2007 | 7:15 pm

    Doesn’t work on my HD2600 Mobility Card!

  14. Jeff
    December 27th, 2007 | 8:26 pm

    I assume this is Leopard only? Any news on dual monitor for Tiger?

  15. Nilsa
    December 28th, 2007 | 2:05 am

    A fully functional 2600xt with DVI here… Thank You sooo much !!!

  16. ckleea
    December 28th, 2007 | 5:11 am

    I have resolution changes after the new driver for my HD2400Pro (devID:94c3) but no QE/CI.

  17. igyo
    December 28th, 2007 | 5:37 am

    Make please HD2600 Mobility!

  18. genj
    December 31st, 2007 | 10:56 am

    igyo
    December 28th, 2007 | 5:37 am

    Make please HD2600 Mobility!

    +1

  19. Silly
    January 7th, 2008 | 7:41 pm

    I need help getting qe/ci working for a hd2600pro working in tiger. Is there a quide on how to use the new driver.

  20. Dobreff
    January 11th, 2008 | 8:37 am

    hi netkas ,
    great job yet again!
    Can you tell us what vendors did you use when you achieved your success?

  21. gemvac
    January 21st, 2008 | 11:49 pm

    Make please HD2600 Mobility!

    +1

  22. koukouitsme
    January 29th, 2008 | 6:04 pm

    Make please HD2600 ( or HD2400 )Mobility!
    (I think that’s the same problem of black screen at login)

    +1

  23. legolee
    February 3rd, 2008 | 9:37 pm

    Hi guys.
    Thanks for the info.
    My HD2600 Pro is working with DVI now.
    But there is some problem.
    When watching youtube movie, the movie will only play for 2 secs and then stop.
    When watching quicktime movie, quicktime react very slowly.
    The DVD player is not working.

    Do you guys have such problems?

    P.S. I tried installing other drivers, now the display driver is messed, booted into safe mode.
    Any suggestion on uninstall the driver then reinstall?

    Thank you in advance for help.

    Regards,
    Lego

  24. February 19th, 2008 | 2:19 pm

    Very Nice! Thanks!

  25. Tim
    February 21st, 2008 | 8:58 am

    Installed new HD2xxx driver
    My Gigabyte HD2600XT is working over DVI 🙂 1680×1050 CI + QE Working 😀

    You are a Legend !!

    thanks

  26. acik
    February 24th, 2008 | 4:13 pm

    tim, tell me how u do it briefly

Leave a reply