netkas.org

Natit, again ? yes

This is a natit for Radeon hd cards.

works with Radeon HD 3870×2, 3870, 3850 , 2600pro, 2600XT

added support for all known 2×00 3×00 device-ids, jsut in case. maybe

somebody will be able to get working framebuffer on 3600 or etc.

New natit

For 2600pro/3850 need to install white menu fix (to /System/Library/Extensions)

Note to 3870X2 users, your card will work as two 3870(just like two 2600XT in MacPro),

in case u have more then 2 dvi ports.

otherwise it will work as one 3870.

Full pkg for 3870X2 is available on IRC.

P.S irc://irc.osx86.hu #radeonhd

P.S.S. we hit half-million visitors(and around 800000 vists).

Comments

  1. swayvon
    July 3rd, 2009 | 4:32 am

    Hello Netkas, first thank u, for all the things you’ve taught us. I have the Ati Radeon 2600 Hd Pro with a xfx nforce 680i motherboard. I’m using the deneb 10.5.5 the installation was successful but for the last 3 weeks I’ve been trying to get Q/E enabled and all I get when I install natit is a all white screen then black then computer shuts down after a couple of minutes. I got it enabled once before but install a driver for the audio and it crashed the whole system(so I know getting Quartz extreme enabled can be done)I just don’t know what the hell I did. I don’t want to give up because I’ve came so close…if you know of any thing please email swayvon65@hotmail.com ………thanks

  2. bsides
    August 25th, 2009 | 7:36 am

    Does this work with ATI Mobility Radeon HD 2400 ?

  3. Yoon
    October 11th, 2009 | 2:27 pm

    bsides ; Unfortunately it was not working in my case. i have ATI mobility HD2400 (94C9)
    IF i use this with ATIRadeonX2000.kext and ATINDRV.kext there are only broken-screen and if i use this only without any kext(ati*)m, CI/QE was not working and resolution was fixed at 1024 x 768 .. is there any sucessful-case?

  4. manguybro
    December 12th, 2009 | 10:04 am

    im trying to get my hd 3650 512 agp working. many many installs and tons of tries with mixed results. i can get dual dvi monitor support with extended desktop and 1680 res but no matter what i cant get ci(hardware) and supported qe. want to try hex string in boot plist but cant find out how to get my hex string. tried multiple version of natit with no luck. i’m getting desperate. i had a x800xt and couldnt get it working (same results as with 3650). bought the 3650 cause i read posts of success stories. followed all their “guides” and only succeeded in being frustrated. i think im missing something. i used ideneb and installed fresh with certain options to make system work on first partition. did same method on second partition with the closest working natit driver. i can boot to second partition when i screw something up on first partition. everything works except ci/qe on both partitions. help!! please!!

    wondering if i need some other type of patch for my mobo. its an abit ic7-g.

    jeremy

  5. moses.lp
    December 22nd, 2009 | 4:11 pm

    Hey,

    I’ve got a problem with my install try.

    After I installed the natit.kext I get the following screen(s):

    http://img69.imageshack.us/g/image068d.jpg/
    Sorry, I forgot to turn the pictures by 90°.

    I used the ATIRadeonX2000.kext and added my devid.

    My configuration:
    Alienware Laptop m17
    iPC 10.5.6
    Radeon HD 3870 PCIe (Intel) (devid: 9509)

    Any idea what’s wrong or how I could solve this problem.
    Thanks in advance.

    Regards, Sebastian

  6. rxbeat
    January 12th, 2010 | 5:54 pm

    pkg installer
    don’t work with
    xhd3870x2 (InfoTek GeCube & VisionTek)
    Nothing works! Need help 🙁

  7. D_Spice
    February 14th, 2010 | 9:31 am

    Is there any chance that the ATI HD4200 Chipset will be added in, or does it work with this? It’s the only thing I need to get iDeneb to work!

    Thank you in advance.

  8. Hyram
    March 18th, 2010 | 9:47 am

    I’ve got a machine with an Asus HD3850 in it and I can’t get it going with any version or distro of OSX. Googling leads me here, and I’ve managed to get the ‘natit’ file but I can’t find any detailed step by step instructions on what to do with it. “Install natit” everyone says. Install HOW?!?!

    So far the closest I’ve got to a boot is with iDeneb 1.5.1, it boots, gives me the grey apple spinner, then the screen goes black, then grey, then blue, then black with a pointer and there it sits. Everything else gives me a kernel panic.

  9. Hyram
    March 18th, 2010 | 10:25 pm

    I managed to get help from a user on IRC last night and he filled me in on the missing instructions, as well as provide an installer package with both the missing ATI base kext and an older version of natit that worked. I can see, I can see! 🙂

    Now comes the fun part of eliminating the niggly bits of the system that don’t work as expected.

  10. yudhi
    April 15th, 2011 | 7:55 am

    I have already installed snow leopard 10.6.3 in my cpu, my graphic card is ati radeon 2600 pro 512mb, i used multibeast to boot in hdd. But my problem is qe/ci not supported eventhough in system the graphic card showed
    display : ati radeon 2600 pro
    vram :512mb

    how can i fix it? Please help me,
    Tell me the way to qe/ci enabled,
    thx

    ////no way

  11. bunny
    November 7th, 2011 | 12:17 pm

    the same problem with me,

    Type: GPU
    Bus: PCIe
    PCIe Lane Width: x16
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x9589
    Revision ID: 0x0000
    Kernel Extension Info: No Kext Loaded
    Displays:
    Display:
    Resolution: 1024 x 768
    Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes

    snow 10.6.2 —- after read many forums about this, am starting to think about new card

Leave a reply