netkas.org

10.7.2 beta

Nothing to see here guys, same ati driver as in mba2011’s distro and, it seems, same nvidia driver as in mba2011’s distro

Comments

  1. CumWavz
    July 24th, 2011 | 5:16 pm

    Thanks a lot for the comment.

    As for me, I don’t know why, but 10.7.2 makes my screen smoother and clearer.

    Just FYI, my patches are;
    1) AGPM info.plist – gtx460 string added
    2) GeforceGLDriver – your patch applied
    3) NVDAGF100Hal info.plist – changed to 0x0e2210
    4) Graphic Mode deleted in org.chameleon.Boot.plist

    LuxMark still doesn’t work.

    Anyway, my eyes are much cooler and more comfortable in 10.7.2.

  2. netkas
    July 24th, 2011 | 5:30 pm

    that’s just washed car effect

  3. CumWavz
    July 24th, 2011 | 5:42 pm

    Beautiful metaphor!!!^^ Thanks.

    This hackintoshing is quite a maze game!^^

  4. aedon
    July 24th, 2011 | 8:26 pm

    @CumWavz

    what do you mean by still? Luxmark runs here on 10.7 fine. Little bit slower than on 10.6.8 but Cinebench 7 fps faster.
    Asus P543TD Pro & GTX 470

    Cheers

  5. CumWavz
    July 24th, 2011 | 9:15 pm

    @aedon

    AFAIK, gtx470 is on fermi 100, while gtx 460 on fermi 104.
    Check http://netkas.org/?p=818

    Unless you had patched GeForceGLDriver.bundle, you would get a nice tip!

  6. gigimailer
    July 24th, 2011 | 9:44 pm

    news for intel hd ?

  7. aedon
    July 24th, 2011 | 10:14 pm

    @CumWavz

    yeah I had patched GeForceGLDriver.bundle.

  8. tibbar
    July 25th, 2011 | 2:06 am

    AppleInsider states that 10.7.2 beta is solely for iCloud testing. So lack of graphics changes is to be expected. There will likely be a separate 10.7.1 beta with other modifications (and hopefully include graphics updates).
    http://www.appleinsider.com/articles/11/07/24/apple_testing_mac_os_x_10_7_2_alongside_icloud_for_lion_beta_5.html

  9. jpa
    July 25th, 2011 | 6:08 am
  10. cyrus
    July 25th, 2011 | 2:00 pm

    hi netkas
    i am using you ATY_Init next for lion and it work perfect.
    but when use your pci efi boot loader after wake up from sleep my screen goes scrambled
    i am noticed that you update ATy_Init for lion .can help that whats is changed in lion and 10.6.8 because in 10.6.7 i use your boot loader and don’t have this problem after sleep.
    thanks for your help.

  11. Zerga
    July 25th, 2011 | 7:45 pm

    Is there still no fix for DisplayPort in this update for Lion (screen with displayport detected but no image)?

    I get 2 monitors connected with DVI working natively, without injector on 5750 (including QE/CI), but third screen (connected with DP) shows nothing.

    Same problem reported here: http://forum.netkas.org/index.php?topic=864.0
    and here: http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=15&t=23939

  12. xpertvision
    July 26th, 2011 | 6:02 am

    doenst work… lion GM was working good but after update 10.7.2 i get stuck in the last line on boot (i dont see any errors)

    4850 1GB exotic

    quad 6600

    asus P5Q

    maybe whe need some exotic ati kexts??

  13. t0m
    July 26th, 2011 | 1:19 pm

    10.7.2 is mostly for iCloud testing. I wouldn’t be surprised if the new ATI&Fermi drivers were to be included later in 10.7.1 or 10.7.2

  14. Jim
    July 26th, 2011 | 10:14 pm

    Anybody have a clue as to why an NVidia 9400GT card will not work on a Desktop? It worked fine on Snow up through 10.6.8, but anytime NVEnabler or the Graphics Enabler is flagged it will complete boot and then display only a frozen white screen without a cursor.

  15. fantomas1
    July 26th, 2011 | 10:56 pm

    @ xpertvision

    qe_ci patch for Lion GM work great on 10.7.2 !!! 🙂

    http://imageshack.us/photo/my-images/27/capturedcran20110724201.png/

  16. Loic
    July 28th, 2011 | 10:08 am

    I’m wondering if you guys would be able to mix the drivers from LION to Snow Leopard so SL will launch on a Macbook air 2011 ?
    I can help but need to be help :p

  17. MacFoern
    July 28th, 2011 | 2:10 pm

    @Jim
    NVidia Cards working with Lion GM i have tested so far…

    8500GT 512MB, 8600GT 1GB and 9500GT 1GB….GE=No and NVEnabler64
    GTS250 and GTX285….GE=No and EFI-String.

    Cheers,
    MacFoern

  18. erpippo
    August 2nd, 2011 | 2:27 pm

    8800GT 512mb work too with efi-string

  19. giakomo
    August 2nd, 2011 | 11:16 pm

    6970 works now? :O

  20. Yolanda
    August 6th, 2011 | 9:25 am

    69XX cards still not supported.

  21. xarus
    August 7th, 2011 | 4:41 am

    so ati still in prototype mode…:(
    let s see when apple have plan 2 relese the normal kexts

  22. August 22nd, 2011 | 8:24 pm

    Enabling OpenCL for Fermi GF100 cards for Lion 10.7.2 11C40

    You need to patch this file: /System/Library/Extensions/GeForceGLDriver.bundle/Contents/MacOS/GeForceGLDriver

    Find

    EB A8 83 F8 02 7C 15

    replace 02 with 03 to get

    EB A8 83 F8 03 7C 15

    Find

    78 E8 83 F8 02 7C 11

    replace 02 with 03 to get

    78 E8 83 F8 03 7C 11

    Here is already edited:

    http://iparsifal.org/osx/

Leave a reply