netkas.org

10.7.2

Update process is usual.

qe/ci patches gonna take longer this time, as I’m far away from usual place.

Comments

  1. TirsoJRP
    October 12th, 2011 | 8:35 pm

    Any news for Cayman users?

  2. badmin
    October 12th, 2011 | 8:36 pm

    Do I need to reinstall ATIRadeonX3000GLDriver after the update to 10.7.2 for my HD6950 or not?

  3. Bill Gates
    October 12th, 2011 | 8:38 pm

    Still waitin’ 4 nv OpenGL/CL fix.

  4. Tervicz
    October 12th, 2011 | 9:53 pm

    Glad to hear it, thanks, bro!

  5. Lambda
    October 12th, 2011 | 10:26 pm

    Stuck on PCI Configuration Begin… npci=0x2000 produces a kernel panic related to ApplePolicyControl and NVsomething. I’m using a GTX470. Workes fine until the update…

  6. Telepati
    October 12th, 2011 | 10:47 pm

    After install update I stuck on grey screen mouse cursor wheeling! What do you suggest?

  7. Xanya
    October 12th, 2011 | 10:51 pm

    6950 – only grey screen and mouse 🙁

  8. badmin
    October 12th, 2011 | 10:52 pm

    Do I need to reinstall ATIRadeonX3000GLDriver after the update to 10.7.2 for my HD6950 or not?
    Answer: Yes I do.

  9. jmfsanjurjo
    October 12th, 2011 | 11:16 pm

    Yo ya lo he solucionado. Despues de la actualizacion, solamente hay que editar el info.plist de ATI4800Controller.kext y añadir el IOPCIMatch de tu tarjeta y listo.
    La solucion en http://www.kexts.com

  10. xtraa
    October 12th, 2011 | 11:40 pm

    @Telepati: If verbose boot (-v bootflag) hangs at a ‘searching for PCI Device’-message then just use your old IOPCIFamily.kext. But backup the new one first.

    If your screen will turn black like suspend mode, then you have to boot -x and wait for netkas to surprise you with cool fixes 😀

  11. October 12th, 2011 | 11:45 pm

    ..take your time netkas.

  12. Tervicz
    October 12th, 2011 | 11:47 pm

    You may have to reinstall the custom drivers again after 10.7.2 update. I had to at least.

  13. sancio
    October 13th, 2011 | 12:49 am

    Update to 10.7.2 and CUDA not work….
    anybody have tried?

  14. Ludor
    October 13th, 2011 | 1:28 am

    Hello.

    I’m about to take the step to Lion, which as you know is 10.7.2 now. I’m trying to figure out if the .2 is going to wreck the QECI. Could you clue me in, kind sirs?

    I’ve got a MacPro2,1 on 10.6.8 with a Sapphire 4890.

    There’s this guy at kexts.com advertising his 10.7.2 Exotic patch (builds 11C48, 11C40 and 11C43), which he claims is based on Netkas’s Lion GM patch. Anybody tried it? Any good?

    Any help would be deeply appreciated.

  15. Lambda
    October 13th, 2011 | 2:53 am

    I’m getting a kernel panic during the boot: it loads nvdaghal100 and then KPs with a traceback something like this –> applepolicycontroller, appleapci, iopci, iographicsfamily. It was working fine with the last beta release of 10.7.2. I dunno what changed. 🙁

  16. Bryan
    October 13th, 2011 | 4:07 am

    When I boot up I just get a black screen and my monitor turns off. Deleting NVDANV50Hal.kext solved the problem, but I lost acceleration. Replacing NVDANV50Hal.kext with the 10.6.8 version results in a black screen as well. Something is screwy with 10.7.2’s graphics drivers.

    8800GT 512mb EFI injection

  17. Yolanda
    October 13th, 2011 | 7:46 am

    Bryan, try to add your card’s correct PCI-ID into Info.plist of NVDANV50Hal.kext. If still wrong then try to use Chameleon to inject your card with Graphics Enabler option and remove your EFI injecting.

  18. Marco
    October 13th, 2011 | 9:43 am

    i hope the situation with gtx 580 will be more stable, because with my asus if i try to start a 3d app the system will hang… i’m tired of swapping between my asus 9800 gtx+ and gtx 580… 🙁

  19. Matteo
    October 13th, 2011 | 2:06 pm

    To use GTX 460 SE in 10.7.1 i’ve used the aty_init.kext..but for the 10.7.2 i can’t use it because in verbose mode i’ve seen that when lion load the kext..it freeze. How i can resolve this?

  20. Dmitry
    October 13th, 2011 | 6:00 pm

    Got a black screen after reboot. I’m using gtx480 with Efi string. Adding card to DSDT produced same result. GraphicsEnabler=yes works; however, with a very low (10fps) score. I’m also using latest Chamelion version. Anyone else with this problem? solutions?…

  21. Matteo
    October 13th, 2011 | 7:57 pm

    I hope in an update for the aty_init kext!

  22. Stanly.ok
    October 13th, 2011 | 8:03 pm

    с моей GTX 580 какая-то ересь происходит …

    after the update I added the device ID to the NVDANV100Hal.kext and reinstalled ATY_Init.kext which resulted into display turning off on boot-up instead of log in screen =\

    tried both DVI-I none of them work … reinstalling OS X anew didn’t solve the issue

  23. Matteo
    October 13th, 2011 | 9:25 pm

    Stanly.ok I’ve the same problem! If you can find a solution can you tell me that? What is your graphic card?

  24. aaron
    October 13th, 2011 | 10:15 pm

    does anyone has run xfx ati 5770 on lion. my works perfect on 10.6.8 but panic on lion

  25. October 14th, 2011 | 3:55 am

    GTX580 Funciona perfecto , instalar la 10.7.2 no reiniciar, replazar kext reiniciar, listo

    kext:

    http://www.kexts.com/view/1942-gtx580_lion_10.7.2.html

  26. macchrissli
    October 14th, 2011 | 9:56 am

    any hints on “gonna take longer” is gonna be? hours, days, weeks?
    thx for the great work

  27. Yolanda
    October 14th, 2011 | 11:06 am

    Stanly.ok, why you use ATY_Init.kext? Try to use Chameleon’s future Graphics Enabler = yes.

  28. Hanif Roshan
    October 14th, 2011 | 12:06 pm

    I have Nvidia GTX480 and everything was working fine with aty_init.kext for detection and it was perfect. But now in 10.7.2 Display is going sleep after entering to the OS in the login screen. But the os is running with no kernel panic when used with remote desktop. Will netkas fix aty_init.kext soon?

  29. Dave
    October 14th, 2011 | 12:30 pm

    Is the OpenCL fix still required for Nvidia 4xx cards?

  30. a Martin
    October 14th, 2011 | 2:52 pm

    @Parsifal

    Really? It works well? Is the performance good too?

    You think it will be difficult for me to swap over to GTX580 from a Radeon 4890?

  31. October 14th, 2011 | 3:11 pm

    any news about ATI4890 ? for 10.7.2 ! mac crash and logout from user !

  32. MacNic
    October 15th, 2011 | 9:45 am

    Anyone using HD 48xx series ….. I have got QE/CI working with 10.7.2 and HD4890 on mac pro 1,1 using this patch ….

    http://www.kexts.com/downloads.php?do=file&id=1790

    Seems happy !

  33. cybercap
    October 15th, 2011 | 2:36 pm

    hi netkas, i’m very eager to install your update for my 4890 when it comes out.
    keep up the good work !

  34. pmc
    October 15th, 2011 | 4:44 pm

    My old sapphire 4890 vapor x is still good for my use, so, hope to see your magical pkg someday 😉
    Thanks a lot for your continuous hard work!

  35. Stanly.ok
    October 16th, 2011 | 1:52 am

    2 Yolanda – thx! I thought it wouldn’t work without ATY_Init, and it didn’t at least in 10.7.0 & 10.7.1 (((=

    graphic performance is now A LOT better! 8P

  36. October 16th, 2011 | 11:01 am

    A working DSDT fix the black screen after 10.7.2 update for Nvidia Cards,
    from http://www.hackintosh-india.com

    http://www.hackintosh-india.com/2009/04/fix-black-screen-on-osx-after-1072.html

  37. xpertvision
    October 16th, 2011 | 2:12 pm

    waiting for ati 4850 fix netkas

    thanks 😉

  38. Ed
    October 17th, 2011 | 12:19 am

    Stuck at grey loading screen here. Was using 6970, reinstalled gfx, no go. Have gone back to 9800 but still can’t get it to boot.

  39. etc
    October 17th, 2011 | 10:05 am

    @Ed, remove old kexts or replace them manually from 6970 Package.pkg.

  40. Ed
    October 17th, 2011 | 10:32 pm

    @etc forgive my ingorance – which old kexts should I remove? Should any be replaced? from where? cheers for help.

  41. David
    October 18th, 2011 | 7:59 am

    System: Mac Pro 2008 3,1
    Card: Radeon XFX 6870
    First installed in 10.7.1 and all worked fine except dvd player. I updated to 10.7.2 and installed netkas’s kext. Now, I get the gray screen freeze consistently. Triggered by I’m not sure what; ironically DVD player seems to work, but netflix streaming tends to trigger it as does print doc.s and other unknown things.
    Anyone have any suggestions to try?
    Thx.

  42. ytrox
    October 20th, 2011 | 10:29 pm

    we wait reinstalling 10.7.1 radeonx2000 next and bundles

  43. Matteo
    October 21st, 2011 | 5:10 pm

    For me, the aty_init in 10.7.2 works! Gtx 460 SE

  44. hta
    October 22nd, 2011 | 2:36 am

    Hi Guys,i’m newbie in in this so please be gentle 🙂
    installed the update (10.7.2), with Netkas 6970 patch (i have hd6970). all good, but everytime i open iTunes it crash the hole system (with your comp need restart …)

    i try to apply the iTunes patch using Andy pkg installer using standard one, when boot i got “Still waiting for device” (like telepati and xtraa post)

    Andy, can you please confirm if this patch only works on this update?
    coz, it was fine with original install of lion

    Thx

  45. hta
    October 22nd, 2011 | 2:42 am

    sorry Andy, i should said please.. 🙂

  46. tibbar
    October 23rd, 2011 | 10:53 pm

    To enable OpenCL for GTX 470 Fermi, the patches described in the 3rd comment (Parsifal) of netkas’ Lion 11C43 post seem to work. The old OpenCL patches for 10.7.0/10.7.1 don’t work anymore.
    http://netkas.org/?p=939

  47. Pandora
    October 31st, 2011 | 3:23 pm

    HDMI for Gigabyte GeForce 250 GTS 1GB (GV-N250OC-1GI v2.1 Bios Rev F11) Black Sreen (only work DVI)

  48. Pandora
    October 31st, 2011 | 3:30 pm

    Video bios
    Gigabyte GeForce 250 GTS 1GB (GV-N250OC-1GI v2.1 Bios Rev F11)

    http://zalil.ru/31968300

  49. Grafon
    June 12th, 2012 | 5:40 am

    How can i install thesee thing?!?!?! it’s too complicated how can i install “6970 Package.pkg” this file? i use
    iATKOS L2 and if i boot “unsported card” and white/gray screen on mouse? im new to thesee things pls PLS SOMEBODY explain step by step im reaaalllyyyy noooooooob

Leave a reply